Stralende Zomer, Bescherm je Baby met UV kleding!

Artikel 2 van 9

Zomerzon en Baby’s: Veilig en Zorgeloos Genieten met UV-werende Kleding

We hebben al wat mooie zonnestralen mogen ontvangen... en dat betekent dat we natuurlijk met zn alle naar buiten gaan om te genieten van het mooie zomerweer. Als moeder wil je niets liever dan samen met je kleintje buiten zijn, maar de zon kan ook gevaarlijk zijn voor de gevoelige babyhuid. Hoe zorg je ervoor dat je baby veilig kan genieten van de zon? In deze blog geven we je alle tips en leggen we uit waarom onze UV-werende shirtjes heel fijn zijn voor je kleintje.

Waarom Zonbescherming voor Baby's heel belangrijk is.

De huid van baby’s is dunner en bevat minder melanine, het pigment dat de huid beschermt tegen de zon. Hierdoor zijn ze extra vatbaar voor de schadelijke effecten van UV-straling. Een korte tijd in de zon kan al leiden tot verbranding, wat op latere leeftijd kan bijdragen aan een verhoogd risico op huidkanker.

Tips om je Baby tegen de Zon te Beschermen

  1. Tussen 12.00 en 15.00 uur is de zon op haar felst. Probeer de zon dan te vermijden.

  2. Bescherm je kleintje met kleding. Zit je kindje in de buggy of kinderwagen, dan doe je er goed aan om de beentjes en armpjes af te dekken van direct zonlicht. Maak gebruik van een parasolletje en draag een luchtig broekje die de beentjes beschermd. Lekker buiten spelen? Op het strand of met water? Bescherm je kindje dan met een UV-shirtje. Onze UV-werende shirtjes bieden extra bescherming, met een UPF van 50+, wat betekent dat meer dan 98% van de schadelijke UV-stralen worden geblokkeerd.

  3. Zonnebrandcrème! Smeer je baby regelmatig in met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Vergeet niet om iedere twee uur opnieuw te smeren, en ook na het zwemmen of zweten.

  4. Zonnehoedje en zonnebril. Een zonnehoedje met een brede rand en een zonnebril met CE-markering (categorie 3 of 4) beschermen het gevoelige hoofdje en de ogen van je baby tegen de zon. Bovendien ziet je kleintje er super schattig uit!

  5. Zoek de schaduw op. Maak gebruik van schaduwrijke plekken zoals onder een parasol of een boom. Dit vermindert de directe blootstelling aan de zon en helpt de huid van je baby te beschermen.

  6. Voldoende drinken. Zorg ervoor dat je baby goed gehydrateerd blijft, vooral bij warm weer. Baby’s kunnen sneller uitdrogen dan volwassenen, dus bied regelmatig borstvoeding of flesvoeding aan.

De Voordelen van UV Shirtjes

Gewone kleding biedt vaak onvoldoende bescherming tegen UV-stralen. Onze UV-werende shirtjes zijn speciaal ontworpen om je baby optimaal te beschermen tegen de zon. De stoffen die we gebruiken hebben van nature een hoge UV-bescherming zonder toevoeging van chemicaliën. 

Onze UV-werende shirts zijn ideaal voor zowel waterpret als spelen op het droge. Ze houden je kleintje koel en beschermd, zodat jullie samen zorgeloos van de zomer kunnen genieten.

Geniet Veilig van de Zomer

De zomerzon is heerlijk, maar veiligheid komt altijd op de eerste plaats, vooral als het om je baby gaat. Met de juiste bescherming kunnen jullie samen genieten van al het moois dat de zomer te bieden heeft. Bezoek onze webshop voor onze handgemaakte UV-werende shirtjes en bereid je voor op een stralende, zorgeloze zomer met je kleintje! 

Geniet van elke zonnestraal, elke glimlach en elk moment samen met je baby. Want uiteindelijk draait het allemaal om de liefdevolle herinneringen die je maakt!

Liefs,

One of it 

© 2017 - 2024 One of it | sitemap | rss