Schattig en Schoon: Het Geheim voor het Perfect Wassen van Babykleertjes

Artikel 4 van 9

De eerste babywasjes voor de aankomst van je kleine wondertje!

De eerste babywasjes, nog voordat je kleintje geboren wordt! Die prachtige, unieke babykleertjes die je met zoveel zorg hebt uitgezocht, wachten geduldig om gewassen te worden, zodat je kleintje er straks zo in kan stralen! Want laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet dat hun baby eruitziet alsof ze rechtstreeks van de catwalk komen, zelfs voordat ze hun ogen hebben geopend voor de wereld? Maar niets is zo teleurstellend als het zien van die mooie broekjes die veranderen in mysterieuze mini-broekjes. Geen zorgen, we zijn hier om je te helpen! We hebben een paar handige tips verzameld over hoe je het beste voor die schattige kleertjes kunt zorgen, voordat je kleintje ze aantrekt!

Waarom babykleding wassen voor het eerste gebruik?

Je vraagt je misschien af waarom het nodig is om babykleding te wassen voordat je kleintje het draagt. Nou, hier is daar het antwoord op: Tijdens de productie en het transport kunnen babykleertjes in aanraking komen met verschillende stoffen, chemicaliën maar vooral stofdeeltjes en bacteriën. Door ze te wassen voordat je ze voor het eerst draagt, verwijder je deze mogelijk irriterende stoffen en maak je de kleding zachter voor de gevoelige huid van je baby. Bovendien voeg je een vleugje van je eigen geur toe aan de kleertjes, waardoor ze nog fijner aanvoelen voor jou en je kleintje!

Babykleding wassen, dat kan toch niet mis gaan?

Je zou het denken he, maar toch kan er heel wat mis gaan. Je kent vast wel de scheefgetrokken kleertjes, vervilte wollen truitjes en de verwassen broekjes. Nou dat willen we uiteraard voorkomen. Vaak zit het probleem in te heet wassen, lees daarom snel verder in onze tips!

Kleertjes in de Wasmachine: Niet te warm, alsjeblieft!

Het geheime ingrediënt voor het behouden van die schattige outfits: was ze niet te heet! Te hete was kan ervoor zorgen dat de kleren hun vorm verliezen en een eigen leven gaan leiden in de wasmachine. Denk aan hobbelende naden en vaal geworden printjes. Gebruik een lekker wasmiddel welke ook geschikt is voor een baby. Maar laat de wasverzachter achterwege. Het ruikt misschien super lekker, maar voor onze stofjes is het een absolute no-go. Elastan, wat zorgt voor de rek in onze kleding, kan namelijk niet zo goed tegen wasverzachter. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor onze kleertjes, maar ook voor de rekbare kleertjes van andere winkels. Dus, probeer wasverzachter te beperken en enkel te gebruiken voor de handdoekjes, badcapes, spuugdoekjes en hydrofiele doeken.

En de Droger? Nee bedankt!

De droger is de vijand voor baby kleertjes: veel te heet! Het resultaat? Gekrompen en scheefgetrokken kleding, plus een vreemd waasje over de printjes. Laten we dat dus maar overslaan, oké?

Hoe dan wel? Hang die schattige babykleertjes gewoon te drogen aan een hanger of ondersteboven aan de waslijn. Schud ze even uit en laat ze hun ding doen aan het wasrek of de waslijn.

Hoe berg je babykleding het beste op? En moet je babykleding strijken?

Nadat je die schattige kleertjes gewassen hebt, wil je natuurlijk dat ze hun frisheid behouden tot het moment dat je kleintje ze draagt. Daarom is het belangrijk om ze op de juiste manier op te bergen. Kies voor een schone, droge en goed geventileerde plek om de kleding op te bergen, bij voorkeur in een lade of kast. Vermijd direct zonlicht en vochtige ruimtes om verkleuring te voorkomen. En wat betreft strijken, de meeste babykleding heeft niet veel strijkwerk nodig, maar kreukels staan natuurlijk niet zo leuk in je eerste babysetjes. Gebruik hierbij een lage tot gemiddelde temperatuurinstelling en strijk altijd aan de binnenkant van de kleding om eventuele prints te beschermen, dit is vooral belangrijk bij opdrukken.

De mooiste babykleertjes voor jouw kleintje!

That's it! Met een beetje zorg en aandacht blijven die schattige babykleertjes fris, stralend en o zo schattig! Dus, laat die wasmachine maar draaien, berg die kleertjes netjes op en geniet van het vooruitzicht van je kleintje dat straalt in zijn of haar prachtige outfits!

Ready, set, wash!

 

 

 

© 2017 - 2024 One of it | sitemap | rss